perjantai 3. helmikuuta 2012

Ompeluhuoneeni


Ompeluhuoneeni sijaitsee takapihamme nurkalla, autotallin takaosan varastossa siinä osassa joka oli ennen lämmin varastohuone. Samainen huone on toiminut aikoinaan myös ainakin isäni toimistona sekä äitini ompeluhuoneena, onpa siellä joskus nukkunut alivuokralainenkin. Nyt se on minun oma valtakuntani (ainakin melkein). 



Tässä tärkeimmät työ- ja harrastusvälineeni. Ompelukone on äidin vanha Husqvarna Prisma 950 S, 80-luvulla hankittu. Äitini kuoli ollessani 15-vuotias joten tällä koneella on minulle ihan erityisen suuri arvo enkä siitä varmasti koskaan luovu vaikka joskus olisikin pakko toinen kone hankkia rinnalle. Saumurini on Bernina 800DL ja tilasin sen tammikuussa Virosta Karnaluksilta mistä sen sai useamman satalappusen halvemmalla kuin normaalihinta Suomessa olisi ollut. Olen erittäin tyytyväinen sekä saumuriin että Karnaluksiin ja uskallan suositella tilaamista muillekin, asiakaspalvelu sujuu viron ja englannin lisäksi myös suomeksi  ja on ystävällistä sekä nopeaa. Heiltä saa valittua ottaako koneen avaamattomassa tehdaspaketissa vai tarkastavatko he kaiken olevan kunnossa ennen postitusta, valitsin toki tarkastetun koneen kun hintakin säilyi samana ja näin ollen koneessa oli jopa langat valmiina kun se kotiovelleni saapui. Sanoisin että loistavaa palvelua! Koneiden lisäksi käytän paljon kuvassa vasemmalla näkyvää kangasleikkuria alustoineen, molemmat hankittu Sinellistä.


En tiedä kuinka vanha ompelupöytäni on mutta ei ihan uusikaan, sen todistavat ovien takana olevat puiset kiskottomat laatikostot. Alunperin tämä on käsittääkseni ollut metsäfirman toimistopöytä minkä jälkeen toimi äitini ompelupöytänä ja nyt siis palvelee tukevasti edelleen minua.


Täytyy sanoa että olen ihan hirvittävän onnellinen omasta rauhallisesta ompeluhuoneessani jossa seuranani ovat useimmiten vain Ylexin juontajat. Mutta ei kaikki ihan täydellistä ole, nimittäin johonkinhan ne lämpimässä varastohuoneessa olleet tavaratkin pitäisi saada ja suurin osa niistä odottaa omaa paikkaansa edelleen huoneen toisella seinustalla pakastimen seurana. Mutta sopu sijaa antaa, hyvin me kaikki yhdessä silti huoneeseen mahdutaan :) Takaseinän tapetti on toisen lastenhuoneemme remontin ylijäämää, juuri sopivan hattaraista omaa koloani somistamaan.

6 kommenttia:

  1. Aivan ihana! Minä vain ei sais mitään ommeltu jos olis oma ompeluhuone, pakko selailla 'sivusilmällä' mitä ne kauhukakarat tekee...

    VastaaPoista
  2. Kewa, huono puoli tässä tosiaan on se että lasten kanssa ollessa ei voi ollenkaan ommella, eikä esim edes lasten nukkuessa vaan vain silloin kun mies on lasten kanssa. Mutta oma rauha on varsinkin työompeluiden suhteen sen verran arvokasta että tämä toimii kuitenkin kokonaisuutena paremmin meillä.

    VastaaPoista
  3. Mulla on ompelupöytä olohuoneessa, mutta ongelmana on se, että kankaat ovat yläkerrassa makuuhuoneessa ja ompelutarvikkeille ei ole paikkaa. Blogissani on haaste sinulle. :)

    VastaaPoista
  4. Mukavaa tekstiä. Olen itse aloitteleva ompelia. Innostuin lajista vata näin 30 vuoden iässä, kun minut aivopestiin jo pikkupoikana puutöihin.
    Mukava, että nykyään on nämä blogit, joista saa ideoita.

    Suunnittelin koneen ostamista ja eräässä liikkeessä tarjottiin samanlaista prisma 950 mallia.

    Millainen kone on ollut käytössä ja sopiiko räppäkäpylälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä sinuille tarjottiin tuota konetta ja ostitko jo sen?

      Poista