maanantai 16. tammikuuta 2012

Saimeja ja sydämiä

Perusvaatteita taas. Tykkään tehdä niin että leikkaan kerralla paljon kankaita valmiiksi ja sitten surauttelen työompeluiden lomassa tai välissä niitä valmiiksi pikkuhiljaa sopivien lankojen ollessa koneissa. Saumurini oli tässä hiljattain lakossa ja tilasin uuden, siitä lisää vaikkapa seuraavassa postauksessa, mutta uutta odotellessa piirtelin myös viimein uusia kaavoja sen sijaan että pidentäisin aina vaan lahkeita ja hihoja vanhoista...Päätin kokeilla monien kehumaa Saimi svetarihousujen kaavaa Ottobresta 1/09 ja tein ensimmäiset versiot ihan kaavojen mukaan. Esikoiselle koossa 140cm mustasta Kangastukun velourista (eipä mustista kyllä paljon selvää saa)

Kuopukselle koossa 104 Sampsukan velourista, resorin ostopaikkaa en muista.

Molemmista tuli ihan kivat, kasvunvaraa on vielä mutta niin oli tarkoituksin, ja käännettävien resoreiden ansiosta nämä ovat toivottavasti hyvin pitkäikäiset housut. Ehkä kokeilen tehdä seuraavaksi resoreista kapeammat ja vielä pidemmät, yogapants-tyyliin.

Resoreilla pidensin vanhat lyhyiksi käyneet esikoisen housutkin jälleen käyttökelpoisiksi, ekologista ja taloudellista :)




Itselleni ompelin ihanaisesta Michas Stoffecken sydäninterlockista pitkän peruspaidan Ottobren naisten lehden peruspaidan kaavalla. Ensimmäistä kertaa kokeilin v-mallisen kaula-aukon tekemistä ja ihan hyvin sujui kun Ompeluelämää-ryhmästä sain linkin kuvitettuun ohjeeseen. Ihan muista syistä kyllä purin kauluksen pariinkiin otteeseen, vaihdoin nimittäin resorin väriäkin välillä. Lehden numeron ehdin jo taas unohtaa kun palautin kirjastoon, mutta kaivelen sen jos jotakuta kiinnostaa.

3 kommenttia:

  1. Taas tosi kivoja ompeluksia! :) Hyvä idea tuo housujen pidennys, tuli niin hyvän näköiset, pitäis ihan itekin tuunailla. :) Ihana tuo paitakangas :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suvi. Minä olen pienimmän housuja ennenkin jatkanut resoreilla mutta nyt tein eka kertaa esikoiselle, tuntuu niin turhalta heittää muuten sopivia housuja pois kun seuraava käyttäjä on poika. Ja tuollaiset resorit taitavat olla jopa ihan muodikkaat nykyään ;)

    VastaaPoista
  3. Onpa kiva paita! Minäkin tässä tein ekat Saimit jokin aika sitten, ja kavensin resoreita heti kättelyssä, edes kokeilematta alkuperäistä leveyttä. Viitisen senttiä leveydestä pois, veikkaisin, ja tuli tosi kivat. Tuota joogahousufiilistä juurikin hain, ja sellaiset niistä tulikin :)

    VastaaPoista