sunnuntai 19. helmikuuta 2012





Saatiinpas meidänkin kuopukselle viimein niin muodikas Jumpsuit :) Idea lähti Fb:n Ompeluelämää -ryhmästä, sieltä poimin myös neuvoja ja kaavavinkkejä, kankaat leikkasin jo varmaan kuukausi sitten mutta sen jälkeen iski stoppi. Kankaat oli ihanat ja kaava oli ihana, mutta pelkäsin että pilaan ompeluvaiheessa koko homman. Tänään viimein ajattelin että pakko se on vaan yrittää, ja sainkin sen lopulta oikein nätisti kasaan. Ja neitonenkin ihastui haalariinsa täysin.

Kaava on Ottobresta, muistaakseni 6/10 (joo, taas kirjaston lehti...), mutta koska kaava oli ilman huppua, hihoilla ja hassulla vyötärökaitaleella, piti muokkailla aika paljon. Ja siitäkin olen niin iloinen että muokkaukset osuivat ihan nappiin ja osasin piirtää pääntien ja hupun yhteensopiviksi ihan itse. Kangas on Michas Stoffecken velouria, hupun vuorissa Znokin tonttumetsätrikoota. Tuosta trikoosta on jo aiemmin valmistunut peruspaita jumpsuitin alle, mutta se on ollut jo käytössä ja oli juuri nyt pyykissä. Resorit luultavasti Myllymuksuilta ja vetoketju paikallisesta kangaskaupasta (ei ollut sopivan mittaista joten piti lyhentää pidemmästä). 

Näin ompelun jälkeen huomasin että Tikbumsa on tehnyt ohjeenkin, joten jos suunnittelet jumpsuitin ompelua, tsekkaa tämä.

Sitten kuva vielä muutamasta muusta viime aikojen ompeluksesta


Hannah-tunika koossa 134cm apiloista ja norsuista, molemmat kankaat kangasvaihtareina tulleita. Tuli mielestäni tosi kiva, ja käyttäjäkin tykkäsi.


Kultakutri-peruspaita Ottobren Toy Dog -kaavalla 104cm. Kultakutrikangas kangasvaihtarina tullutta, punainen jersey Nansoa paikallisen kangaskaupan palalaarista.


Forest-velourista tunika isoimmalle Ottobren More Grey -kaavaa koossa 146 muokkaillen.


Kuopukselle pöksyt sydänvelourista, varmaankin Saimi-kaavalla kun en enää muista ;) Velour tosi ihanaa kangashamstereista ostettua.

2 kommenttia: