sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Vietimme eilisen päivän Kädentaitomessuilla Jyväskylässä tokaluokkalaisen esikoistyttöni kanssa. Olen aika harkitsevainen kuluttaja, mutta jos jossain niin tuolla voisin sortua kaikenlaiseen ihanaan, ja kyllähän me jotain ostettiinkin. Niin paljon mieluummin sitä pistää rahansa kotimaiseen käsityöhön kuin Aasiasta lennätettyihin halpatuotantokamoihin. Puhumattakaan tietysti kaikesta siitä mistä saa itse valmistettua jotain ;)Olen kauan ihaillut Riimingan tunikoita ja laukkuja, ja nyt viimein hankin sellaiset itselleni. Tunika on ihanan helppoa ryppykangasta joten säästyn silittämiseltä mutta ilme on silti siisti vaikkapa töihin. Laukku taas oli väriltään niin minua etten vaan kyennyt jättämään sitä ostamatta. Kyllähän sitä tuli mietittyä että voisi kai tällaisia yrittää väkertää itsekin mutta päätin nyt tällä kertaa satsata valmiisiin ;) Lisäplussaa tuotteille tuli siitä että ne on valmistettu ihan lähellä, Jyväskylässä.

Puuhelmet ostin kevättä piristämään Anna-Riitan Aitan värikkäästä kojusta.


Valmiita tuotteita ostettiin vielä tämä ihana lasinen enkeli kahden meillä jo asustaneen seuraksi, sekä Serimeriltä silmälasipyyhe ja yksi lahja joka jääköön vielä salaisuudeksi :)


Näiden parissa päästään sitten puuhastelemaan ihan itse.

 3D-kuvia ei ole meillä ennen tehty, nyt ostettiin Charlottan pisteestä satsi lapsille testattavaksi ja heti illalla niitä väkertelivät joten mukavaa puuhaa taisi olla.

Esikoinen halusi myös ihan ehdottomasti mosaiikkitöihin tarvikkeita, täytyy myöntää että minusta kuulosti ensin hieman vaikealle mutta hän oli niitä koulussa tehnyt joten ostettiin sitten niitäkin sen verran että päästään kokeilemaan. Siihen siis mosaiikkeja, saumauslaastia ja silikoniliimaa. Mosaiikkimiljöön pisteellä käyneen kuhinan perusteella arvelen mosaiikkien olevan tällä hetkellä kovastikin pop, ihailtavan kärsivällisesti myyjät jaksoivat neuvoa aina uudestaan ja uudestaan miten homma toimii :)

Helmikojuja messuilla oli todella runsaasti, ne ovat kuin entisajan karkkikauppoja joista voisi valita helmiä yksittäishinnoilla. Päättämisen vaikeus olisi vaan aikamoinen, joten onneksi yhdeltä kojulta löytyi myös kuppi josta sai valita erilaisia helmiä pienen pussillisen vitosella, ja sellaisen pussin esikoinen valitsi sitten omaksi ostoksekseen. Perushelmiä kotoa löytyykin joten noita erikoisempia voi sitten yhdistellä niihin.

Kankaita messuilla oli harmillisen vähän, mutta Neenuskan kojulta löydettiin ihanaa muffissinkangasta ja Hannan Kankaalta mukaan lähti mekkokangas esikoisen kevätjuhlamekkoon.

Lisäksi ihastuimme esimerkiksi seuraavien käsityöläisten tuotteisiin

kooDino - huikeita dinotuotteita kaikille dinosaurusfaneille
Elvari korut  - mielettömän makeita koruja aiheina mm lakut, muffinssit, kakkupalat
Satulyyti  - erityisesti iiihanat isosilmäiset keppihepat
Korupaja Helmi - koruja esim vanhoista lusikoista, tänne aion lähettää oman kummilusikkani  muokattavaksi kaulakoruksi (kunhan löydän sen)
 Aanmaa - tosi kivoja ja laadukkaan oloisia laukkuja, kävinkin kovan mietinnän Aanmaan laukun ja Riimingan laukun välillä, tällä kertaa Riimingan vihreän sävy kuitenkin ratkaisi asian

3 kommenttia:

 1. Ihania löytöjä ootte tehny! Ja samoja ihastuksia sulla, kuin mihin itse ihastuin viime syksynä Helsingin käsityömessuilla. Ja tuon samaisen vihreän Riimingan laukun minäkin raaskin vihdoin ostaa pari kuukautta sitten Hyvä alku -messuilta :)

  Tosi kivoja juttuja oot taas ommellut!

  - Marja -

  VastaaPoista
 2. Kiitos Marja, ollaankin sitten kassisamiksia ;) Ehkä mekin joskus vielä päästään Hgin käsityömessuille, tosin siellä mopo karkaisi varmaan ihan kokonaan käsistä...

  VastaaPoista
 3. Pakko tähän kyllä tulla kommentoimaan, että katselin itsekkin pitkään noita Riimingan laukkuja (muistaakseni Oulussa käsityömessuilla niihin ihastuin). Nyt sitten raaskin semmoisen itselleni ostaa pojan hoitolaukuksi, vähän isompana kylläkin kun tuo sinun ostamasi. Olen ollut äärimmäisen tyytyväinen laatuun ja toimivuuteen. Ja onhan se ihana! Joten varmasti sinunkin laukku on hintansa väärti, vai miten sitä sanottiinkaan ;)
  -sanna-

  VastaaPoista