perjantai 6. huhtikuuta 2012

En päässyt sairastumisen vuoksi osallistumaan Jyväskylässä järjestettyyn ompelumaratoniin, mutta pidin sitten tänään ihan oman ompelupäivän pitkän perjantain kunniaksi.

Innostuin piiitkästä aikaa jopa applikoimaan. Royalin salaisesta paketista ennen joulua tullut pilvikangas ei ensin inspiroinut ollenkaan mutta jossain vaiheessa se kuitenkin kertoi haluavansa Marion taustaksi, ja sehän minulle sopi kun jo pitkään oli mielen perukoilla ollut Mario-paidan tekeminen omallekin pojalle (aiempi Mariopaita täällä). Silmiin en ole ihan tyytyväinen, katsotaan saanko niitä vielä korjattua, mutta mieleinen paita on pojalle tällaisenaankin ja varmasti pääsee kesällä käyttöön. Paidan kaavana sama kuin edellisessä postauksessa eli muokattu Quiara, applikointi velouria.

Vähän haljun väriseen leppismekkoon applikoin kesäisen mansikan. Mekon kaava aina niin kiva Hannah, nyt siirryttiin kuopuksen kohdalla kokoon 98/104. Helmassa siksakilla tehty rullapäärme, ei näy tässä tasossa kuvattuna mutta päällä tosi kivan näköinen. Kangas vaihtokaupassa tullutta trikoota, applikointi joustofroteeta. Tähän taidan tehdä pariksi leggarit leppiskankaan pohjan värisestä trikoosta yhdistettynä puna-valkopilkulliseen.

Tämä kangas on yksi ihanimmista ikinä <3 Haaveilin tästä pitkään Metsolan vaatteina, ja jossain vaiheessa näytti jo että kankaanakaan ei löydy enää mistään mutta onnistuin viime syksynä vieläpä tarjouksesta metrin tätä joustofroteeta saamaan. Yhden mekon raaskin siitä nyt leikata, katsotaan kauanko loppuja jemmaan ;) Kaavana sama kuin mansikkamekossa.

Joustofroteeta myös nämä polvimittaiset shortsit 8-vuotiaalle esikoiselle, ensin kouluun liikkatunneille ja kesällä sitten muutenkin käyttöön. Kaavan pohjana Saimit sopivaksi pätkäistyinä. Näitä pitää tehdä lisää molemmille isoille, mutta ensin täytyy käydä jostain napsuttelemassa joustiksia ;)

Näiden lisäksi tein joitain korjausompeluita ja muokkauksia, mutta niistä ei sen enempää. Ihan luksuspäivä tällainen kokonaan harrastusompeluille pyhitetty <3

2 kommenttia:

  1. Kivoja juttuja olet ommellut. Tuo Metsolan joustis on kyllä ihanaa!

    Blogissani on sinulle tunnustus. :)

    VastaaPoista