maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ruukunsuojus ja kissahame


Meillä on sairasteltu kohta pari viikkoa, tai siis lapset ovat sairastelleet. Ompelukset ovat edistyneet hieman huonosti, useampi keskeneräinen on kyllä odottelemassa sitä hetkeä että ehtii ommella hieman enemmän kuin yhden sauman kerrallaan. Jotain piti kuitenkin keksiä väkerrettäväksi silloinkin kun keskittymismahdollisuudet eivät ole parhaimmillaan, joten kaivelin viime kesästä kesken olleet trikookudevirkkaukset esiin. En ole virkkausihminen noin yleensä ollenkaan, mutta viime kesänä ostin muovikassillisen valkoista trikookudetta sekä kympin virkkuukoukun haaveena matto ja kori. Löysin korin tekemiseen ohjeenkin, mutta yritelmä näytti kyllä ihan muulta kuin korilta ;) Pitkään meni ennenkö uskalsin siis koukkuun uudelleen tarttua, mutta nyt päätin yrittää pariin ei-niin-kauniiseen kukkaruukkuun virkattua päällistä, ihan ilman ohjetta. Ja onnistuin!

Pistän tähän itselleni muistiin miten tein, ehkä siitä on joskus jollekin muullekin apua alkuun pääsemisessä.

Trikookudetta, koon 10 virkkuukoukku. Loin viisi ketjusilmukkaa, yhdistin renkaaksi. Ensimmäisellä kerroksella virkkasin kaksi pylvästä jokaiseen silmukkaan, kolmannella kerroksella virkkasin aina kahteen silmukkaan kaksi ja kolmanteen yhden pylvään. Näistä tulikin jo sopivan kokoinen pohja näihin ruukkuihin, mutta kerroksiahan voi toki jatkaa jos on leveämpi ruukku. Käänsin työn ympäri ja jatkoin virkkaamista samaan suuntaan kuin mistä olin tullut, yksi pylväs jokaiseen silmukkaan. Kerroksia niin monta että ruukku peittyi mukavasti, päättely. 


Eräänä päivänä teki myös mieli ommella jotain pikaista ja simppeliä, joten tuhosin punaisesta pilvivelourista jääneen palasen lähes sellaisenaan kuopuksen hameeseen. Suorakulmainen pala kangasta, simppeli kissa-applikaatio, reilu pätkä resoria että saa käännettyäkin ja se oli siinä. 1v9kk ikäinen kuopus tykkää hurjasti elämänsä ensimmäisestä hameesta, joten kuvankin sain vasta kun hametta oli jo käytetty.

2 kommenttia:

  1. Ihana pikkuhamonen! Meillä tytön saisi varmaan kanssa iloiseksi uudella hameella. Ja loppujen lopuksi tuohon riittää tosi pikkanen pala kangasta.
    Kiva blogi sinulla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Ja tosiaan, ei mene pienen tytön hameeseen kuin pikkuinen pala kangasta.

    VastaaPoista