perjantai 4. maaliskuuta 2011

Late Lammas -huppari


Minulla on jostain syystä jo pitkään mielessä pyörinyt Late Lampaan tekeminen johonkin vaatteeseen ja tähän pojan velourhuppariin se sitten hyppäsi.  Huppari on oikeastaan vähän kuin harjoituskappale ja kaavan kokeiluversio ennen kalliimman kankaan leikkaamista, mutta tästä tuli mielestäni tosi kiva.



Hupparin velour on Eurokankaasta ja kaava Ottobren 1/09 Reima vetoketjuhuppari, koko 128cm. Vetskarinkin sain tällä kertaa ommeltua kupruilematta heti ensimmäisellä kerralla kun laitoin etureunoihin parin sentin tukikangaskaitaleet.  Kuvat eivät ole kovin häävejä, katsotaan saisinko jossain vaiheessa hyvän kuvan tästä pojan päällä, tänään ei onnistunut...


Hupun ompelin eka kertaa tälläisella kaavalla että päällikangas jatkuu hupun sisäpuolelle reilusti, mutta tykkäsin, helposti tuli siisti. Testasin tikkaukseen tuollaista ompelukoneen ommelta, en tiedä onko se tarkoituksenmukainen taso-ommel mutta näyttää minusta hyvältä.

2 kommenttia:

  1. No on kivan näköinen. Heti alkoi tunnusbiisi soimaan päässä :)

    Ja tuo tukikangas estämässä kupruilua, voi miten yksinkertaista, mutta enpä ole itse tajunnut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Isosisko :)

    Tukikangas oli tosiaan varsin yksinkertainen apu, mutta kantapään kautta se piti opetella näköjään. Etsiskelin kaupoista silitettävää tukinauhaa mutta en löytänyt, se olisi ollut vielä kätevämpää mutta ei vaikeaa näinkään.

    VastaaPoista