torstai 31. maaliskuuta 2011

Kirjahylly katonrajaan



On siitä jo reilu vuosi kun siirsin kirjahyllyn pois olohuoneestamme, mielessäni tällainen hylly katonrajassa. Yksinkertainen ja kaunis, hylly ei vie lattiatilaa ja pölyjen pyyhkimisestä ei tarvitse huolehtia turhan usein. Eikä voi olla kovin vaikea toteuttaakaan ;) Kirjat jäivät boheemeihin pinoihin seinän vierelle odottamaan uutta paikkaansa. Huonejärjestyksen muuttuessa myös kirjapinot vaihteliivat paikkaa, mutta erinäisistä ajankäytöllisistä syistä (lue: ajan puutteesta) johtuen hyllyjä ei näkynyt. Kunnes eräänä päivänä kyllästyin pinoihin lopullisesti ja lähetin miehen ostamaan liimapuulevyä NYT eikä huomenna. Ja niin kotiutuivat meille 3 kpl 30cm leveitä 2m pitkiä liimapuulevyjä, jotka maalasimme kahtena iltana lasten nukkumaanmenon jälkeen keittiön pöydän päällä. Kun olimme retkeilleet koko perheen voimin rautakauppaan hankkimaan vielä hyllynkannattimia, saattoi projekti hyllyjen kiinnitys alkaa.

Tässä vaiheessa suunnitelmasta löytyi pieni ongelma, emme olleet ottaneet huomioon sitä että kaksi ovea ja yksi iso sisustusteksti rajoittavat aika paljon kannattimien kiinnityspaikkoja. Lapsilla oli viihdettä riittämiin kun yritimme siipan kanssa mallata hyllyjä ja kannakkeita seinälle, kokeiltiinpa hyllyä toiselle seinällekin, mutta ei se onnistunut. Saattoi päästä muutama kirosanakin kun projekti näytti menevän pieleen, mutta melkoisen mietintätauon jälkeen hoksattiin että voihan ne kannakkeet kiinnittää hyllyn yläpuolellekin! Tai minä keksin, ja ehdin innostua, kunnes tajusin että minun tekninen asiantuntemukseni ei sittenkään ehkä riitä päättämään onko se oikeasti mahdollista. Mutta olihan se, piti vain odottaa maanantaita ja toisenlaisia ruuveja, ja lopulta, lopulta hylly saatiin seinälle! Suunnitelma oli siis löyhä ja toteutus monivaiheinen, vaan lopputulos on juuri sellainen kuin halusinkin!

4 kommenttia:

  1. A i v a n uskomattoman I h a n a !!!
    Jotain tuollaista olen itsekin mielessä suunnitellut makkariin, meillä on tosi korkea yks makkari, mutta on vielä jäänyt suunnitelmaksi. Tuo on Hiano !!

    VastaaPoista
  2. Kiitos helmiriina, kiva että tykkäät :)

    VastaaPoista
  3. Meilläkin on tässä työ/pianohuoneessa katon rajassa noin kirjahyllyt. On kyllä yksi seinällinen hyllyä myös, mutta se sitten jatkuu katon rajassa noin. Ja me olemme myös kiinnittäneet hyllyt noin, että kannakkeet ovat yläpuolella ja hyvin ovat kestäneet:) Kivan näköisesti saitte hyllyt kyllä!:)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Syysunelma, ja kiva kuulla että hyllyt ovat teillä kestäneet!

    VastaaPoista