lauantai 2. kesäkuuta 2012


 Tänään juhlittiin hyisessä kelissa ja kovassa vesisateessa, joten kuvaaminenkin jäi muutamaan pakolliseen räpsyyn juhlien jälkeen. Halusin kuitenkin tallentaa nämä lapsille ommellut juhlavaatteet, vaikka sitten jo ruttuisina väsyneiden lasten päällä :/ Tässä kuitenkin vähän selitystä kuvien laadulle...

Pian kolme vuotta täyttävä kuopus sai ostopaidan ja -leggareiden päälle mansikkakankaisen Christine-mekon pitsireunuksilla. Koko 98/104, kaava Mamu Design, kangas Kangastukusta ja pitsi paikallisesta kangaskaupasta.Tokaluokan päättäneen esikoisen kanssa valitsimme Kädentaitomessuilta Hannan Kankaan pöydästä tämän ihanan puuvillan. Kaavana käytin Ottobren Kolmen Konstin mekkoa, mutta tein koko mekon samasta kankaasta. Helmassa ja kaula-aukon nauhana Greengaten nauhoja, siskoni ostoksia jonkun putiikin alennusmyynnistä. Alareunaan lisäsin vielä pitsinkin tuomaan juhlavuutta ja romanttista henkeä :)

Eskarin lopettaneelle keskimmäiselle halusin tehdä jotain joten valitsimme hänen kanssaan yhdessä Perhonen Korvanlehdellä -puodista tämän ihanan Robert Kaufmanin puuvillan ja väkertelin siitä elämäni ensimmäisen kravatin. Kravatithan leikataan yleensä vinoon langansuuntaan mutta hetken pohdiskeltuani ja kokemuksia kyseltyäni uskaltauduin kokeilemaan suoraan leikkaamista, vinoon leikkaamalla kravatille olisi tullut turhan paljon hintaa. Ja ihan hyvin se mielestäni näinkin toimii. Taitavat lasten kravatit kaupassakin aika usein olla suoraan leikattuja.

Kaavaan katsoin hieman summittaista kokoa ja ohjetta Ottobren ilmaiskaavasta, mutta piirsin kaavan kuitenkin ihan omin kätösin. Hieman se on ehkä leveä ja pituuttakin tuli vähän naftisti 112cm leveästä kankaasta, mutta kaikenkaikkiaan olen erittäin tyytyväinen :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti