torstai 3. maaliskuuta 2011

Perusvaatteita ja kirppislöytöjä

Enpä ole tainnut ommella viikkoon yhtään mitään, ihmeellistä. Tässä kuitenkin kuvia joistain viime aikoina valmistuneista perusvaatteista jotka ovat jääneet bloggaamatta.
 Akuuttiin tarpeeseen paukkupakkasilla esikoiselle fleecehousut eurokankaan palalaarista syksyllä ostetusta fleecestä sekä perusvelourhousut keskimmäiselle eurokankaan veloureista. Käytin velourhousuihin kaksi jämäpalaa velouria, toisesta etukappaleet ja toisesta etukappaleet, molemmat ovat eurokankaan vaaleansinistä mutta hieman niissä taitaa olla värieroa olla (joskaan ei noin pahasti kuin kuvassa näyttäisi!), kelpaavat silti käyttöön. Fleecehousuihin kaavan piirsin suurpiirteisesti collegehousuista, velourhousujen kaava on sama kaava mitä olen aina näihin käyttänyt eli SKK 11-12/2009 kaava, poitsulle saa tehdä aina vaan 110cm kaavalla lisäten vain lahkeen mittaa (muuten käyttää 122-128cm vaatteita).
 Trikoopaidan kaava on ollut hakusassa esikoiselle. Näistä ylimmäisen tein jollain Ottobren teinikaavalla vähän muokaten, mutta ei siitä tullut oikein kiva. Keskimmäinen on Suuren Käsityölehden peruskaava, muuten kiva mutta vähän turhan reilu (tämä olikin jo pilvitunikan alla kuvassa). Alin on samalla kaavalla tehty kuin pojan monsteriautopaita, esikoinen kun vetäisi sen päälleen ja todettiin olevan muuten sopiva mutta hihan pituutta tarvittiin lisää ;) Tämän viimeisen kanssa oli muuten vain sitten ongelmia kun ehdin saumuroida jo valmiiksi ennenkö huomattiin että saumat reikiintyy, piti sitten vähän purkaa ja neulanvaihdon jälkeen surautella uudestaan. Mutta onpa tullut harjoitusta kaulustenkin kanssa. Kankaat muuten nanson palatrikoita, paitsi ylimmän paidan kukallinen kangas jo monta vuotta kaapissa marinoitunut palanen.
 Kuopukselle tein lily-legginssien kaavaa lyhentämällä kesäshortseja mekkojen kanssa käytettäväksi. Punainen nanson trikoota, keltainen vanha trikoopalanen kaapista.
 Hiihtolomareissulla löysin tällaisia ihania kankaita kirppikseltä. Mansikkakangas erityisesti sykähdyttää, saa nähdä mitä kivaa siitä keksisin (tai mihin raaskisin lopulta käyttää). Se on paksuhkoa Tampellan puuvillaa, käytettyä mutta tosi hyväkuntoista. Alin kukallinen on ohut verho ja päivänkakkarakangas on ohutta collegea (uutta).
Vähän on tullut napsuteltuakin, nämä nauhat tipahtivat postilaatikkoon hanhelista.

2 kommenttia:

  1. Aah, miten ihana mansikkakangas! Mä olen kanssa sellainen, että ei meinaa jotain ihanaa kangasta sitten lopulta raaskia leikata/ommella. Kun jos mahdollisesti tuleekin parempi idea sen käyttöön... ja kaappi pullistelee kankaita.
    Ihastuttava myös tuo vaaleanpunaisen puseron etukappaleen kangas!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Onneksi tuota mansikkakangasta on tosi pitkästi, ehkä kolmisen metriä, ei ainakaan lopu ihan heti kesken. Mies ehdotti siitä kesäpöydän pöytäliinaa mutta toisaalta siitä saisi myös jotain ihanaa vaatetta, molempiin tarkoituksiin riittäisi mutta oliskohan turhan hassua jos lasten päällä olisi samaa kangasta kuin pöytäliina ;)

    VastaaPoista