maanantai 7. marraskuuta 2011

Lämpöisempää syksyyn








Tässä kuvakimara pidemmän aikaa hitaasti edenneitä, viimein valmistuneita velourvaatteita paikkaamaan lasten vaatekaappien vajetta lämpimämpien vaatteiden osalta. Helikopteripaidan velourit viime talvena Ikasyrilta tilattuja, kaava hieman muokattu edellisen postauksen tytön paitakaavasta (ai miten niin laiska piirtämään kaavoja...). Vähän jo välillä tuntui että tuleeko liian lapsekas eskarilaiselle, mutta valmiina näyttää kuitenkin mielestäni yllättävän kivalle ja hyvin kelpuutti lapsikin paidan päälleen.

Kuopuksen ruskea setti on ihanan suklaanruskeaa velouria Sampsukasta, kaavat samoja vanhoja vähän muokattuna. Esikoisen tunikan velour on Vauvauvasta joskus tilattu, helman kokeilin tällä kertaa hieman "pussittaa" resorilla mikä ei kovin hyvin kuvassa erotu. Tyttö sai myös samasta kankaasta pipon sekä tuosta ruskeasta velourista leggarit mutta niistä ei ole nyt kuvia. 

Ruskeilla langoilla surruttelin myös Sampsukan ihanan pehmeästä merinovillainterlockista leggarit/ pitkikset kaikille meille naispuolisille, joko hamekäyttöön tai kalsareiksi, riippuen ihan siitä kuinka äkkiä tuo neulos käytössä nyppyyntyy (kokemuksia?). Keskimmäisellä on viime talvesta vielä sopivat (osto)villakalsarit joten ei hänkään palelemaan joudu ;) Arvokastahan tuo merinovillainterlock on, mutta laskeskelin että 3m palasta maksoin 57e ja siitä tuli leggarit aikuiselle sekä lapsille kokoa 98cm ja 140cm sekä pariin talvihattuun vuorit joten taisin kuitenkin säästää siihen verrattuna että olisin kaupasta valmiit ostanut. Niin paljon on noista villa-alusvaatteista tykätty että ilmankaan ei kyllä enää olla!

3 kommenttia:

  1. Aivan ihanat! Merinovilla on niin hyvä, kyllähän pikkaisen nyppyynty mutta lämmin ja pehmoinen, meillä miehellä metsästykseen paita ja lapsilla kerrasto viime vuodelta.

    VastaaPoista
  2. Ihania vaatteita! Mulla ei ole tuosta merinovillasta kokemusta, mutta nyt alkoi kiinnostaa... onko siis semmoista ettei kutita iholla? :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kewa ja Suvi! Oliko kewa teillä juuri tuota Sampsukan merinoa? Pehmoista se tosiaan on, ja kalsarikäytössä menee nyppyntyneenäkin mutta villaleggarit olisi kyllä hameenkin kanssa ihanat.

    Suvi ei merinovilla yleensä kutita, toki se on yksilöllistä mutta meidän lapset ainakin on suostuneet pitämään ihan ihoa vasten villa-alusvaatteita, ja käteen tuntuu tosi ihanalta. Itse en voi käyttää suurinta osaa villavaatteista ollenkaan enkä neuloa villaa nykyisin kun saan oireita, mutta tätä neulosta aion kokeilla ihoa vastenkin, jos ei onnistu niin sitten pidän tavallisia pitkiksiä alla. Mutta olen tosiaan erittäin herkkä eli käsitykseni mukaan suurin osa voi noita aivan ongelmitta käyttää :) Kannattaa kokeilla jos pääsee jossain vaikka hiplaamaan ennen tilaamista, multakin joutaa tilkuista vaikka näytepaloja jos ei muuten onnistu.

    VastaaPoista