torstai 9. joulukuuta 2010

Joulujuhlavaatteet ja kynttilöitä








Isommat lapset tarvitsivat joulujuhlavaatteita. Eppuluokkalaiselle esikoiselle tein ensimmäisen Hannah-tunikani, usein olen näitä blogistaniassa ihaillut. Alaosaksi Ottobren kääntöhameen kaavalla ei-kääntöversio samettikankaista, kukkakankaassa on hieman sinistä mutta kuva on huono... Siitä sinisestä kuitenkin idea Tilda-koristeen siniseen nappiin ja sinisiin helmiin jotka tyttö pujotteli itse. Vyötäröllä alkuperäisesta ohjeesta poiketen leveä resori ja nyörit, samaan tyyliin kuin pojan housuissa. Pojan sammarit ovat samaa ohutta samettikangasta kuin hameen yläosa. 5-vuotiaalle hoikalle pojalle on ollut tosi vaikea löytää siistejä farkkuja / sammareita, jotka eivät tippuisi päältä eivätkä olisi liian jäykkää kangasta, ja kiristyskuminauhatkin tätä poikaa usein painavat vyötärön sisäpuolella. Näistä tuli nyt sopivat ja pehmeät mutta silti siistit housut, eihän tuo resorikaan paidan alta näy. Kaavan pohjana oli perusvelourhousujen kaava joulun 2009 Suuresta Käsityölehdestä, se kun oli jo malliltaan pojalle sopivaksi todettu. Ruskea samettikangas on muistaakseni palalöytö Eurokankaasta, kukallinen sametti ja pilkkukangas Kuopion Napista ja nauhasta, nappi ja nuo nyörien pujotusympyrät (mikä lie oikea termi?) omista kätköistä, nyörit paikallisesta kangaskaupasta ja nyörien helmet lasten helmilaatikosta ;) Vaihdan ne siistimpiin kunhan käyn taas kangaskaupalla, jos jaksan.



 Tätä projektia olen pikkuhiljaa mielessäni suunnitellut jo pitkään, mutta nyt se vihdoin toteutettiin, yhteistyössä mieheni kanssa. Vanhoista kynttilänjämistä teimme siis uusia kynttilöitä kirpparilta ostettuihin kauniisin laseihin. Hieman ongelmiakin oli kun ensimmäistä kertaa ikinä tehtiin, mutta lopputulos on mielestäni kaunis. Jopa punaisissa kynttilöissä, jotka valamisvaiheessa näyttivät erittäin karmean oransseilta, mutta lopulta ovatkin aivan ihania, aivan vispipuuron värisiä. Tälle projektille tulee varmasti jatkoa, Sinelliltä on tulossa jo kynttilämassaakin :)

2 kommenttia:

  1. Hienoja on kaikki! Ja sait sitten sen kukankin tehtyä. :-) Voisin tilata kummipojallesi ensi jouluksi tuommoiset housut kans, tai kevätjuhliinkin ehkä jo.

    Ja on tosiaan ihanan värisiä noi marjapuuronpunaiset kynttilät! Voit opettaa mullekin kun tullaan käymään.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Heli! Sain joo, tuon kukan voi nyt ihan reilusti pestä koneessakin eikä tarvitse irroitella. Ja housut saa kummipoika ilman muuta, täytyy etsiä jostain lisää tuota ohutta samettia, meillekin voisi tehdä toiset.

    Sä voisit vaihtarina opettaa mulle valokuvausta sitten ;)

    VastaaPoista