sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Paita ja pöksyt

Ompeluinnostukseni oli hetkisen kadoksissa, ja kun se alkoi pikkuhiljaa palailla päätin aloittaa suht helpoista perusompeluksista. Esikoiselle syntyi lyhythihainen Hannah-tunika kesäksi Taitoon ohuesta collegesta (kirppislöytö muistaakseni 2e).



Kuopus sai perushousuja velourista, keltainen Ikasyrilta ja vaaleanpunainen Eurokankaasta, keltainen resori Myllymuksuilta, v.pun resori luultavasti EK:sta. Koska olen äärettömän laiska piirtämään kaavoja eikä 92cm ollut valmiina piirrettynä, käytin 100cm kaavaa ilman saumavaroja ja lahjetta reilusti lyhentäen. Toimii yllättävän hyvin, ehkä siksi että satasenttisiin ei liene piirretty vaippavaraa jota meillä kuitenkin vielä tarvitaan. Kuten kuvasta näkyy, testasin myös vähän eri vaihtoehtoja vyötäröön ja lahkeisiin, katsotaan mitkä näistä on mukavimmat käytössä ja jatketaan sitten sillä linjalla seuraavien kanssa.

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniita!:) Meillä tuntuu nuo resori-vyötäröiset olevan parhaimpia päällä, samoin punteissakin on kiva, kun on resori. Mutta varmasti riippuu lapsestakin:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Syysunelma! Ihan perusvaatteitahan nämä, tosin tykkään itsekin ihan hurjasti erityisesti tuosta keltaisesta velourista.

    Meilläkin on tähän asti tykätty resorillisista versioista (made by lindex), mutta ajattelin nyt tehdä tällaisen testin. Kaikkia housuja on nyt testattu käytössä ja lahkeet menevät kyllä ilman resoriakin ihan kivasti, sen sijaan tuo kuminauhavyötärö saattaa ihan lähiaikoina vaihtua resoriksi, on se vaan kivempi vielä näin pienellä.

    VastaaPoista