tiistai 8. helmikuuta 2011

Kylpytakki joustofroteesta

Siskoni esitti minulle toiveen joustofroteisesta kylpytakista vähän Kimperin kylpytakin tyyliin. En ole Kimperin kylpytakkia nähnyt kuin vilaukselta joskus, enkä koskaan tätä ennen ommellut kylpytakkia enkä joustofroteetakaan, joten tässä oli vähän haasteita, mutta jotain sain aikaiseksi. Tämä meni synttärilahjaksi siskolle ja nyt voin blogata kun lahja on saapunut perille ja avattu. On se kuulemma suht sellainen kuin pitikin ;)


Joustofrotee on Eurokankaan palalaarista, muut tarvikkeet eli reunoja kiertävä kanttinauha sekä vinonauha paikallisesta kangaskaupasta. Huputtoman kylpytakin kaava löytyi Suuren Käsityölehden numerosta 11-12/2009, piirsin itse hupun siihen lisäksi. Kaava on tosi reilu, ja vaikka yritin huomioida sen niin pienempikin olisi voinut olla. Joustofrotee on myös aika painavaa näin pitkässä vaatteessa. Mutta tämä nyt oli tällainen kokeiluversio, siskollekin sanoin että uusi voidaan tehdä sitten vähän viisaampana jos ja kun siltä tuntuu :)

2 kommenttia:

  1. Hieno se on, kiitos paljon! Minusta jopa yllättävän kevyt, verrattuna aiempiin kylpytakkeihini, jotka on ollu tosi paksua froteeta. Jos tämä olisi yhtä painavaa, sitten pitäisi olla selvästi pienempi, nyt ei haittaa vaikka on väljä.
    Kerrottakoon nyt muillekin lukijoille, että aamulla, kun laitoin tuon eka kertaa ylleni, Pyry 4 v kysyi hieman ihmetystä äänessään: "Äiti, onko tuo avaruuspuku?" Olisi pitänyt tajuta vastata, että kyllä, äiti lähtee tänään käymään kuussa. :) Onni 4 v sen sijaan sanoi heti, että "Tuossa on ankan kuva."

    VastaaPoista
  2. Hyvä jos ei se sinusta tunnu raskaalta :) Minusta jotenkin tuntui että kun on niin joustavaa niin noin pitkänä tuntuu jotenkin raskaalta.

    Ehkä mun oliskin pitänyt otsikoida tää bloggaus "Avaruuspuku ankan kuvalla" :D

    VastaaPoista