sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Vietimme eilisen päivän Kädentaitomessuilla Jyväskylässä tokaluokkalaisen esikoistyttöni kanssa. Olen aika harkitsevainen kuluttaja, mutta jos jossain niin tuolla voisin sortua kaikenlaiseen ihanaan, ja kyllähän me jotain ostettiinkin. Niin paljon mieluummin sitä pistää rahansa kotimaiseen käsityöhön kuin Aasiasta lennätettyihin halpatuotantokamoihin. Puhumattakaan tietysti kaikesta siitä mistä saa itse valmistettua jotain ;)



Olen kauan ihaillut Riimingan tunikoita ja laukkuja, ja nyt viimein hankin sellaiset itselleni. Tunika on ihanan helppoa ryppykangasta joten säästyn silittämiseltä mutta ilme on silti siisti vaikkapa töihin. Laukku taas oli väriltään niin minua etten vaan kyennyt jättämään sitä ostamatta. Kyllähän sitä tuli mietittyä että voisi kai tällaisia yrittää väkertää itsekin mutta päätin nyt tällä kertaa satsata valmiisiin ;) Lisäplussaa tuotteille tuli siitä että ne on valmistettu ihan lähellä, Jyväskylässä.

Puuhelmet ostin kevättä piristämään Anna-Riitan Aitan värikkäästä kojusta.


Valmiita tuotteita ostettiin vielä tämä ihana lasinen enkeli kahden meillä jo asustaneen seuraksi, sekä Serimeriltä silmälasipyyhe ja yksi lahja joka jääköön vielä salaisuudeksi :)


Näiden parissa päästään sitten puuhastelemaan ihan itse.

 3D-kuvia ei ole meillä ennen tehty, nyt ostettiin Charlottan pisteestä satsi lapsille testattavaksi ja heti illalla niitä väkertelivät joten mukavaa puuhaa taisi olla.

Esikoinen halusi myös ihan ehdottomasti mosaiikkitöihin tarvikkeita, täytyy myöntää että minusta kuulosti ensin hieman vaikealle mutta hän oli niitä koulussa tehnyt joten ostettiin sitten niitäkin sen verran että päästään kokeilemaan. Siihen siis mosaiikkeja, saumauslaastia ja silikoniliimaa. Mosaiikkimiljöön pisteellä käyneen kuhinan perusteella arvelen mosaiikkien olevan tällä hetkellä kovastikin pop, ihailtavan kärsivällisesti myyjät jaksoivat neuvoa aina uudestaan ja uudestaan miten homma toimii :)

Helmikojuja messuilla oli todella runsaasti, ne ovat kuin entisajan karkkikauppoja joista voisi valita helmiä yksittäishinnoilla. Päättämisen vaikeus olisi vaan aikamoinen, joten onneksi yhdeltä kojulta löytyi myös kuppi josta sai valita erilaisia helmiä pienen pussillisen vitosella, ja sellaisen pussin esikoinen valitsi sitten omaksi ostoksekseen. Perushelmiä kotoa löytyykin joten noita erikoisempia voi sitten yhdistellä niihin.

Kankaita messuilla oli harmillisen vähän, mutta Neenuskan kojulta löydettiin ihanaa muffissinkangasta ja Hannan Kankaalta mukaan lähti mekkokangas esikoisen kevätjuhlamekkoon.

Lisäksi ihastuimme esimerkiksi seuraavien käsityöläisten tuotteisiin

kooDino - huikeita dinotuotteita kaikille dinosaurusfaneille
Elvari korut  - mielettömän makeita koruja aiheina mm lakut, muffinssit, kakkupalat
Satulyyti  - erityisesti iiihanat isosilmäiset keppihepat
Korupaja Helmi - koruja esim vanhoista lusikoista, tänne aion lähettää oman kummilusikkani  muokattavaksi kaulakoruksi (kunhan löydän sen)
 Aanmaa - tosi kivoja ja laadukkaan oloisia laukkuja, kävinkin kovan mietinnän Aanmaan laukun ja Riimingan laukun välillä, tällä kertaa Riimingan vihreän sävy kuitenkin ratkaisi asian

perjantai 6. huhtikuuta 2012

En päässyt sairastumisen vuoksi osallistumaan Jyväskylässä järjestettyyn ompelumaratoniin, mutta pidin sitten tänään ihan oman ompelupäivän pitkän perjantain kunniaksi.

Innostuin piiitkästä aikaa jopa applikoimaan. Royalin salaisesta paketista ennen joulua tullut pilvikangas ei ensin inspiroinut ollenkaan mutta jossain vaiheessa se kuitenkin kertoi haluavansa Marion taustaksi, ja sehän minulle sopi kun jo pitkään oli mielen perukoilla ollut Mario-paidan tekeminen omallekin pojalle (aiempi Mariopaita täällä). Silmiin en ole ihan tyytyväinen, katsotaan saanko niitä vielä korjattua, mutta mieleinen paita on pojalle tällaisenaankin ja varmasti pääsee kesällä käyttöön. Paidan kaavana sama kuin edellisessä postauksessa eli muokattu Quiara, applikointi velouria.

Vähän haljun väriseen leppismekkoon applikoin kesäisen mansikan. Mekon kaava aina niin kiva Hannah, nyt siirryttiin kuopuksen kohdalla kokoon 98/104. Helmassa siksakilla tehty rullapäärme, ei näy tässä tasossa kuvattuna mutta päällä tosi kivan näköinen. Kangas vaihtokaupassa tullutta trikoota, applikointi joustofroteeta. Tähän taidan tehdä pariksi leggarit leppiskankaan pohjan värisestä trikoosta yhdistettynä puna-valkopilkulliseen.

Tämä kangas on yksi ihanimmista ikinä <3 Haaveilin tästä pitkään Metsolan vaatteina, ja jossain vaiheessa näytti jo että kankaanakaan ei löydy enää mistään mutta onnistuin viime syksynä vieläpä tarjouksesta metrin tätä joustofroteeta saamaan. Yhden mekon raaskin siitä nyt leikata, katsotaan kauanko loppuja jemmaan ;) Kaavana sama kuin mansikkamekossa.

Joustofroteeta myös nämä polvimittaiset shortsit 8-vuotiaalle esikoiselle, ensin kouluun liikkatunneille ja kesällä sitten muutenkin käyttöön. Kaavan pohjana Saimit sopivaksi pätkäistyinä. Näitä pitää tehdä lisää molemmille isoille, mutta ensin täytyy käydä jostain napsuttelemassa joustiksia ;)

Näiden lisäksi tein joitain korjausompeluita ja muokkauksia, mutta niistä ei sen enempää. Ihan luksuspäivä tällainen kokonaan harrastusompeluille pyhitetty <3