maanantai 21. helmikuuta 2011

Punaisia pilviä



 Ihanasta punaisesta pilvivelourista kuopukselle housut Elisabeth Gyntherin kirjan kaavalla, kokona 92cm. Näistä puuttuu vielä kiinnitys olalta nepparien puutteessa, mutta hyvin pysyy hetken solmimallakin ;) Eteen tein valkoisesta velourista pilvitaskun, johon voi laittaa aarteita kuten vaikka oman kameran. Lahkeisiin laitoin kuminauhat. Huomatkaa poseerausasennot!

 Sain viimein aikaiseksi ostaa leveämmän kaksoisneulan, minulla oli vain tosi kapea. Kannatti, tulee paljon kivemman näköinen tikkaus.
Made with love -merkit loppuivat enkä ole saanut aikaiseksi tilata uutta satsia, joten olen nyt käyttänyt Sinooperin Homemade-nauhaa.



Pilvivelour pääsi myös esikoiselle huppariksi punaisen joustofroteepalan kera. Kaava Ottobre 4/07 lehdestä muokattuna lyhythihaiseksi, ja hiippa piti käyttäjän toiveesta tehdä hiippamallisena kuten aiemmassa pikkusiskon pilvihupparissa. Alle tein jollain Suuren Käsityölehden peruspaitakaavalla trikoopaidan niistä Nanson palatrikoista, huppari on enemmän kesää varten tehty mutta menee viileämmälläkin näin toisen paidan päällä. Kokona molemmissa 134cm.

Pilvet valmistuivat jo viime viikolla, nyt olen parina päivänä puuhastellut tällaisen tyypin kanssa.

maanantai 14. helmikuuta 2011

Monsteriautopaita


Pojalle monsteriautopaita Ikasyrin  interlocktrikoosta. Kaavana sama Mickey kuin tämän postauksen paidassa. Paita on vähän reilu, mutta saa ollakin kasvunvaraa niin ei käy heti pieneksi. Kankaan poitsu valitsi itse Ikasyrin valikoimista ja minäkin tykkään tästä raikkaasta väristä kovasti. Kangas on myös tosi ihanan paksua ja laadukkaan tuntuista trikoota, mikä helpottaa ompeluakin.

Vieressä näkyy pikkusisko, joka on jo oppinut että hänen pitää saada myös jotain sovitettavaa aina kun jollekin muullekin sovitetaan, samoin kuvaan on päästävä joku ompelus päällä :) Tuleepa hän muutenkin usein vaatimaan jotain sovitettavaa kun istun ompelukoneella, ja vaikka ei sanoja olekaan asialle vielä niin selväksi tulee ilmankin.

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Aurinkoinen pilvi



Kuopukselle aurinkoinen pilvihuppari, kangas Ikasyrilta , kaava Gyntherin kirjasta Ompele lapselle (pienempien versio). Vetoketju paikallisesta kangaskaupasta, hupussa pieni nauhanpätkä iinulta tilatusta nauhasta. Ensimmäinen pilvivaate meillä ja tykkään kankaasta kovasti. Vetskari jäi tässä vaan pahasti kuprulle, kerran sen jo purin ja ompelin uudestaan mutta taidan päästä vieläkin purkuhommiin kun nyt kuvia katson.

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Unilelut lapsille



Sain viimein loppusilaukset valmiiksi näihin jo ennen joulua muuten tehtyihin pehmoihin lapsille.


Esikoiselle hieman surumielinen prinsessa halauskäsillä.



 Keskimmäiselle örkkiäinen jonka hännällä voi sivellä naamaa unta odotellessa.



Kuopukselle koirapupu jonka pehmeitä fleecekorvia vasten voi painaa posken.


Ja kaikki tehty tietysti suurella rakkaudella <3

Kankaat kierrätysmateriaaleja ja tilkkuja kaappien kätköistä.

tiistai 8. helmikuuta 2011

Kylpytakki joustofroteesta

Siskoni esitti minulle toiveen joustofroteisesta kylpytakista vähän Kimperin kylpytakin tyyliin. En ole Kimperin kylpytakkia nähnyt kuin vilaukselta joskus, enkä koskaan tätä ennen ommellut kylpytakkia enkä joustofroteetakaan, joten tässä oli vähän haasteita, mutta jotain sain aikaiseksi. Tämä meni synttärilahjaksi siskolle ja nyt voin blogata kun lahja on saapunut perille ja avattu. On se kuulemma suht sellainen kuin pitikin ;)


Joustofrotee on Eurokankaan palalaarista, muut tarvikkeet eli reunoja kiertävä kanttinauha sekä vinonauha paikallisesta kangaskaupasta. Huputtoman kylpytakin kaava löytyi Suuren Käsityölehden numerosta 11-12/2009, piirsin itse hupun siihen lisäksi. Kaava on tosi reilu, ja vaikka yritin huomioida sen niin pienempikin olisi voinut olla. Joustofrotee on myös aika painavaa näin pitkässä vaatteessa. Mutta tämä nyt oli tällainen kokeiluversio, siskollekin sanoin että uusi voidaan tehdä sitten vähän viisaampana jos ja kun siltä tuntuu :)

maanantai 7. helmikuuta 2011

Mansikkamekot ja Mickey-paita




Ensimmäiset vaatekappaleet uusista kankaista valmiina. Farbenmixin Hannah-tunika muotoutui tällä kertaa mansikkamekoiksi tytöille, hihat lyhennettynä ja helmat pidennettynä. Molempien helmassa rullapäärme ompelukoneella tehtynä kuten myös pienemmän hihoissa, isomman hihoissa kuminauhat.


Pojalle tein testipaidan Ottobren Mickey-kaavalla (6/2010) ilman nappilistaa ja resoreita, ja ihan kiva tästäkin tuli. Lapset olivat melko vauhdikkaalla kuvaustuulella :)

Kaikki kankaat Nanson palatrikoita paikallisesta kangaskaupasta.

Muoks. On näköjään vielä paljon opeteltavaa bloggaajanakin, asetukset olivat jääneet niin että kommentointi ei kaikilta onnistunut, anteeksi! Nyt pitäisi onnistua :)