sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Dinoja

Äidin tonttupuuhasteluja eräänä päivänä katsellut keskimmäinen halusi myös dinopaidan (lopuksi kurkkaus siihen toiseen dinopaitaan). Toisena päivänä keskimmäinen kiukkusi kun ainoa huppari oli pyykissä. Kolmantena, talvisena pakkaspäivänä äiti kaipaili pojalleen lämpimiä paitoja. Niinpä syntyi tällainen 



Mitään uutta ei tarvinnut ostaa, fleece (eurokangas), lime velour (myllymuksut) ja metsänvihreä velour (eurokangas) löytyivät kaapista. Kaava on Suuren Käsityölehden vuoden 2009 joulunumerosta velourhupparin kaava, taskut tosin jätin pois. Tykkään itse varsinkin tuosta hupun kiinnityksestä sekä väreistä.

Lopuksi kurkistus niihin tonttupuuhiin, tällaiset ovat melkein valmiina parin pienen pojan joulupaketteihin :) Eli lipfish-tyyliin applikoidut paidat sekä velourhousut. Paidat ovat ostopaidat, sillä vielä en ole löytänyt aikaa harjoitella pääntien ompelua, muistissa liian monta epäonnistunutta yritystä. Dinopaitaa kuitenkin toivottiin joten toteutin sen nyt näin.

lauantai 13. marraskuuta 2010

Viirinauha ja muita ripustuksia

Viirinauha tildakankaista keittiöön. Ja alla aiempia ripustuksia. Ikkunaa vasten kuvaaminen on kohtuullisen haastavaa. Samoin sydämen täyttäminen niin että se näyttäisi tasaiselta eikä möykkyiseltä...Pitää vielä vähän nuijia ;)

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Aluslapaset ja velourhousut

Ruskovillan reikiintynyt haalari pääsi uusiokäyttöön aluslapasiksi kuopukselle. Koska pieneen 1-vuotiaan käteen rukkasten pitää olla melko tiukat niin aluslapasten pitää olla hyvin naftit, jätin saumatkin tämän takia ulkopuolelle ja kaava piirsin oman taaperon kädestä. Varreksi hyödynsin suoraan haalarin hihansuut.



Itselleni tein mustasta velourista housut, kaava viime joulun Suuresta Käsityölehdestä polvimalli pidennettynä täysipitkäiseksi ja vyötärölle laitoin leveähkön resorin nyöreineen.

Tildailun aloittelua


Sydämiä tildakankaista. Kiinnityssysteemejä osaan pitää vielä kehitellä, osassa jo on. Yhdessä on näköjään saumakin vielä auki, kuvia otettiin taas kolmen lapsen avustuksella niin ei hässäkässä huomannut :)


Tilda-lintuja syntyi myös taannoin iso kasa kaapista löytyneistä kankaista, ylemnän kuvan viisi pääsivät lankaan päällekkäin ikkunalle roikkumaan. Tilda-papereilla kokeilin päällystää purkkeja, kivoja tuli joten jatkoa seuraa koska purkit ei heti lopu kesken (kyseessä nutrilon soija-erikoiskorvike purkit).

Maalauspuuhia





Maalisutiin kun kerran tarttuu, innostus leviää ja uutta pintaa syntyy useampaankin asiaan. Tällä kertaa valkoisen pinnan sai kirppikseltä kesällä löytynyt lelulaatikko (toinen kansi oli irti joten vähän korjaamistakin oli), pari vuotta uutta pintaa odottanut pikkupöytä ja tuoli keittiöön. Lelulaatikko saattaa saada jatkossa myös muutakin väriä kunhan syntyy joku oikea Idea, käyttöön saatiin kuitenkin nyt jo valkoisella pinnalla.

(Ensin oli teksti mutta ei kuvia, sitten katosi tekstit mutta kameraan löytyi piuha, joten nyt vain kuvat.)